fredag den 29. marts 2013

De store mål for 2013 sæsonen

For at holde sig nogenlunde motiveret til at træne i disse kolde forårsmåneder, kræver det, for mig, at have faste mål.

I år står den på 2-3 markante løb, og en del danske klassikere.

De 2 store udenlandske er helt klart GF Sportful grandfondo i Feltre i Italien, samt Ötztahler Radmarathon i Østrig/Sölden.

Grandfondo GF sportful er et løb i de Italienske dolomitter, på ca. 216 km og 5300 højdemeter.

Læs mere her: http://www.gfsportful.it/

Ötztahler Radmarathon er for mange danskere en kendt klassiker, og jeg har selv kørt den før, i 2010. Løbet er angivet til 238 km og 5500 højdemeter, men jeg husker den nu lidt kortere.
Læs mere her: http://www.oetztaler-radmarathon.com/

Begge løb er længere end vores gamle klassiker, La Marmotte, som jeg har gennemført 7-8 gange. Og jeg er nok ikke helt færdig med det løb.

Min bedste tid var 2012, tiden blev 8.29, lige nok til en guldtid. Den har jeg godt nok jagtet længe.

I Danmark vil jeg lige nævne Grejsdalsløbet, der med en længde på de 200 km faktisk kan få de fleste til at ønske sig et andet sted hen. Dette løb har jeg nu kørt en del gange, og har haft gevaldige kriser mange gange. Sidste år slæbte jeg mig lige ind i top 100, i tiden 6.16, så vidt jeg husker.

Jeg glæder mig til at berette om disse løb, og håber at jeg kommer godt igennem. Det er en stor mundfuld for en rytter på 47 år, og en pt. kampvægt på 88 kg. Drømmen er de 80 kg, men mon ikke at det er realistisk at håbe på de 82, som var peak sidste sæson...

PS. al træning ville aldrig blive effektiv uden mine team kammerater til at presse...

Vinterdæk til racercykel

Det kan altid diskuteres, hvad der fungerer bedst, så det må blive egne erfaringer. De sidste 3-4 år har jeg kørt trofast på Schwalbe durano dæk, og har haft ganske få punkteringer. De eneste ting, der kan indvendes mod disse dæk, er:
  1.  De er ret tunge, men betyder det noget om vinteren :-)
  2.  De virker ikke sindssygt holdbare i gummiblandingen, virker som om de gerne vil smuldre lidt efter en sæson. Så for min del er det nye dæk hvert år.

tirsdag den 26. marts 2013

Gear og lir: Lezyne co2 pumpe

Var et smut i København, og måtte bare forbi Heino cykler på Roskildevej. Faldt over et tilbud på en ny, smart Co2 pumpe fra Lezyne:

Det er næsten komisk at glæde sig til en punktering, men det bliver skægt at prøve den af. 10 stk. 16 gram patroner med cO2 medfulgte til 199 kr. Ikke dårligt.

Bemærkede af vores gamle Tour helt, Jakob Piil, er ansat i butikken. Sjovt at se ham, en lørdag, i fuld gang med at sælge en FOCUS racer cykel.

mandag den 25. marts 2013

Min første blog

Sommetider er der ikke langt fra tanke til handling. Man kan blive ramt af alle mulige tanker, når man pendler over 200 km om dagen. Det giver tid til ro og reflektion, og så er det bare at komme i gang :-)

Og hvad skal det så handle om? Tja, det bliver nok begrænsningens kunst, men mon ikke der kommer noget om cykling, cykelgrej, gear og lir, og så almindelige, overfladiske reflektioner over det som omgiver os og sætter sig som indtryk.

En beretning eller 2 fra diverse cykelløb i Danmark og udlandet, herunder de elskede/forhadte alper bliver det nok også til, men derom senere.

Velkommen!